Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vendég BG-ban


VENDÉGESKEDÉSEM  BELGRÁDBAN 1995-ben
    Úgy határoztam hogy elmegyek Belgrádba meglátogatni a fiamékat: Karcsit, Vesznát és onokámat Irénkét. Azután meg, lemegyek az én valamikori gyáromba az IMR-be.Megnézem a gépeimet amelyeket én szerkesztettem-működnek–e még.Meg hát egy kicsit körülnézni a várost. Ez abban az időben volt amikor a Horvátok márt elvégeszték az “Oluja” hadműveletet és Szerbia de különössen Vajdaság tele let Szerb menekültekkel az ottani tájokrol.
    Ezt az írást, régen megakartam irni, de nap mind nap elmaradt – különféle okok miatt, de végre nekifogtam. Az élményeim erröl az utazásrol olyan erősek, hogy megakarom osztani, veled is kedves olvaso.
                                         Zabranjeno pušenje u autobusu
 Bezdánban megrendeltem egy privát takszit az elvitt a Zombori autobusz állomásra. Onnét Belgrádig egy rozoga autobusz vitt. Ülök a járgányban és egyszer észre veszem a dohányfüst szagát. Hát ha márt ki van irva “Zabranyeno pušenje” akkor ki mer itt cigizni? Nézek köröskörül, de nem látok egy utast sem hogy füstölne. Végűl észre vettem hogy elölröl jön a füst. Fölkeltem az üllésröl, megyek elöre, egész a soférig és nagy meglepetésemre látom hogy ép a soför cigarettázik. Tépelödtem mit tegyek? De úgy döntöttem hogy mindjárt semmit-majd ha oda érünk Belgrádba, megkérdem töle hogy nekije szabad cigizni az autobuszban? (nem mertem mindjárt szolni vezetése közben, nehogy fölidegesitsem és valami baj legyen a vége). Amikor végre odaértünk a Belgrádi buszálomásra Kérdem tőle?

-Kako to da vi pušite u autobusu, kada piše da je zabranjeno pušenje?
-To samo za putnike važi – feleli
-To nije tačno, to važi za sve u autobusu-mondom neki.
Ő erre már hátat forditott. Énekem sem volt márt kedvem továb vitatni az ügyet alig vártam hogy leszáljak.

- 2 -
Karcsi kijött a munkábol, megvárt az autóbuszálomáson és elvitt a Kanárevo brdora –
a  lakásukra. Othol nem volt senki, Veszna a múzeumba-munkán, Iránke meg az iskolában. Karcsi visszament a munkára, én meg egy kicsit lepihentem. Délután márt mindanyian együt vóltunk.
B e ž i..

Abban az időben nagyon populáris volt Begrádban is a Miliomos-játék (a számitogépen. A Veszna aki ugyan semmit sem tudott rajta csinálni-de ezt a Miliomost megmutatta neki a Karcsi vagy az Irénke (saját kárukra) – úgy szerette ezt játszani, ha hozzá fért a géphez – nemhagyta abba orákig. El lehet képzelni az Irénkét vagy a Karcsit hogyan forogtak a gép körül de nem birtak a Vesznával.
-Karcsi: Vesna ajde odbi malo, dosta je bilo, treba nešto da vidim.
-Veszna: B E Ž I....BE....ŽI, és hátra felé széttárva karjaival lökdöste vissza a Karcsit aztán egy idö mulva probálkozott az Irénke, de ő is úgy járt mint a Karcsi. Csak akkor jutottak a géphez amikor valaki hivta a Vesznát a telefonhoz.

Čergićeva mašina

Egy nap lementem valamikori gyáromba-IMR-be, (ahol 36 évet dolgoztam) hogy meglássam hogyvannak ebben a háborus idöszakban. A fiatalabokbol voltak egy páran a többi márt elment nyugdijba. Lent a gyárüzemben nagyon szomorunak láttam a helyzetet. Sötét... még a világitast sem kapcsolták be. Itt-ott dolgozot egy gép. A munkások csapatokban ültek a gépsorok közöt, beszélgettek bisztosan nem vig témákrol. Késöbbi beszélgetés során elmondták: Nincs munka, kevés a füzetés a megélhetésre, gyenge az étel a menzába és stb.
    Azután elindultam megkeresni a gépeimet. Nagyon jol tudtam hogy merre talállom őket. Elsönek a szabadalmazot gépemet kerestem fel. Márt messziröl láttam a világittásait,ami azt jelentette hogy müködésben van ép véletlen.odaáltam és büszkén nézem-hogy még 23 év után is dolgozik. Odajött egy ember és kérdi: Jel gledaš Čergičevu mašinu? Nézem, látom nem ismer. Erre én bemutatkozok neki, mire neki tátva maradt a szája - úgy nézet rám mint egy szellemre. Mondja hogy ő a munkavezető ebben a részlegben és hogy ezt a gépet mind úgy hivják: Čergićeva mašina, és hogy jól működik, nincsen semmi bajuk vele. Én még egy kicsit néztem az én teremtényemet és amikor othagytam, úgy éresztem mindha mindvégre egy jó baráttol bucsuztam volna el. (Őneki köszönhetem hogy 1972-ben kaptam az IMR-töl 6000 DM.) Aztán még egy kicsit körül néztem a többi gépeimet is de nem soká birtam, kezdet fájni a térdem. Miután gyalog mentem le a Kanárevo hegyröl (ahol van a lakás) körül jártam a gyárat, aztán vissza másztam-lépcsőkön a hegyre nagyon kifáradt a térdem úgy hogy a következö 3 nap nemis mentem ki a házbol.
Séta a városban

    A Karcsi megakarta mutatni a Belgrádi metro-vasűtállomást amit még nem láttam. Beültünk a kocsiba az egész család és csináltunk egy kirándulást a városba. Lementünk a metroba, hát lássad a csodát. Csupa fekete márvány minden. Üzletek,bifék, pazar minden. Szóval ide ment a mi pénzünk a nyugdijaink, füzetések és a többi szociális ellátmány. Háboruzni és éppiteni az emlékmüt magának – ezt tudta a Milosevity.( ő ebben az időben ott volt Deytomban, Tugymannal és Izetbegovityal-présölte őket Clinton- hogy hagyák abba a háborúzást.) Kint az útcán, meg a boltokban nézem az embereket...Mind csüggetek, nem láttam egy mosolyt az arcon. Mindenki valamivel kereskedik kint az utcán.

Legjóbb IMR barátaimal

    Egy napon felhivtam a gyárbeli legjob barátaimat: Bane Jovanović-et és Aca Ilić-et egy találkozora. A Báne kedvére, nála let megbeszélve a találka. Megkértem a Karcsi fijamat hogy a video-kamerájával örökitse meg ezt az ősszejövetelt.Örömünkre, bevetültek a társaságba még két ismerős barátunk. Felidéztük régi emlékeinket, megtárgyaltuk a nehéz politikai helyzetet és kellemes napunk volt.  Bánenak volt két videoja és mindjárt csinált három másolatot abbol amit a Karcsi felvett a találkárol


- 3 -
Menetnélküli vonat

    Egy hét vendégeskedés elég volt és készültem hazafelé. Karcsival úgy beszéltem meg hogy nevigyen ki az autobusz állomásra mert szeretnék villamossal menni-mint valamikor.(na de megis bántam) Le mentem a villamos állomásra, hát ot tömérdek nép-akik munkára indultak Belgrádba. Eljöt a hir hogy a villamos valahol kieset a sinekböl. Hát a nép megkezdet széledni, senki sem bizot már a villamosba. Én kiáltam az út mentére, fölemelvén a kezemben egy tiz DM-sat de hiu volt a remény a kocsik mindanyian elhúztak melletem. Nem maradt más mint Kosutnyákbol Rakovicáig (1 km.) gyalog és ott megprobálni elfogni egy 47-es autobuszt de amikor láttam mekkora tömeg várja az autobuszt vissza jöttem a Rakovicai vasut állomásra abban a reményben hogy talállok egy vonatot aki Belgrád felé megy. Az állomáson látom hogy áll három szerelvény is, de nem látok egy vasutast sem-akitöl megkérdeném melyik vonat megy Belgrád felé. Kicsit jobban szétnéztem, látom egy szerelvény tele utasokkal. Fölmasztam a legközelebbi vagonba és kérdem melyik irányba megy ez a vonat? Azt felelik:
‚    - Nikuda...mi smo izbeglice iz Krajine i čekamo da vlasti reše gde ćemo da se smestimo, ovde smo več u vagonima nedelju dana. Na itt nekem is nyitva maradt a szám. Gyerünk megint megprobálkozni a 47-es autobusszal elérni Belgrádot. Valahány autobusz elment de végül egyre sikerült fekapaszkodnom. De elkéstem a tervezet autobuszra érnem úgy hogy vártam egy jó órát a következöig.

Đubrad

    Utaztam hazafelé az autobuszon és egy álomáson Újvidék körül feljött egy nő a buszra és miután melletem volt egy hely szabad, hát leült mellém. Észrevehetöen látszot rajta hogy nagyon rosz a lelki álapota. Kérdezi (szerbül) tőlem tudom-e menyire van, hány állomás van még Szivacig? Mondom neki kb. Enyi meg enyi.
.- Kérdem tőle; Jel niste odavde?
- A ne jasam iz okoline Knina.
 -Jeste-li odande došli kao izbeglica?
- Da.
-  Jel tamo gadno bilo kad ste ovde došli?
 - Bogami jeste. Pa i naši su nas terali za Srbiju sa rečima; Šta čekate Ustaše...Kreći. Danas sam        saznala da su nyihova đubrad i našu kuću spalili zato sam sva utučena.
A šta su vaši radili sa Hrvatskim kućama koja su bila napuštena.?
Pa i naša su đubrad spaljivali njihove kuće-dase nebi imali gde vratiti.
Szoval ez volt a Republika Srpska Krajina vége és ennek az írásnak is.


                                                                                                                                                                                                                             Bezdán 2007-10-08
                                                                                                                                                                                                                              Csörgics István 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ewegu31

(Riced07, 2019.01.23 06:39)

http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/verventi-en-ligne-au-rabais-commander-sildenafil-citrate-25-mg
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23427
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-etodolaco-400-mg-sin
http://football.ning.com/profiles/blogs/losartan-hydrochlorothiazide-bas-prix-securise-hyzaar-sans
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-do-cialis-tadalafil-de-forma-segura-no-brasil
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-lovemore-tadalafil-60mg-env-o-gratis
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-isosorbide-mononitrate-40-mg-por-internet-puerto
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/avafil-sildenafil-citrate-comprar-mais-barato-pode-comprar
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-avanafil-100mg-online-100mg-generic-avanafil
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-sildara-sem-receita
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/zoltan-order-cheap-can-i-buy-sildenafil-citrate-safely-online
http://property.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-labsamax-sildenafil-citrate-sur-le-net-acheter-du
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/viagra-comprar-sin-receta-con-seguridad-argentina-comprar
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19350&qa_1=gen%C3%A9rico-garantia-rep%C3%BAblica-federativa
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-60-mg-comprar-gen-rico-envio-urgente-portugal
http://www.facecool.com/profiles/blogs/generique-religra-120mg-acheter-en-ligne-prix-sildenafil-citrate
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/77/11428/viagra-sildenafil-citrate-200mg-como-comprar-mais-barato-na-int
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19308&qa_1=silanil-sildenafil-citrate-shipping
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/afilta-40mg-order-can-i-order-tadalafil-safely-online
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/24116
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-commander-emposil-sildenafil-citrate-sildenafil-citrate-200
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-dali-tadalafil-sin-receta-ahora

Ebexe24

(Ubede33, 2019.01.23 06:28)

http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-ciaton-40-mg-sin-receta-de-confianza-panam http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-vigrex-en-internet-puerto-rico http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/ursodeoxycholic-acid-300mg-order-cheap-ursodeoxycholic-acid http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/etinilestradiol-norgestrel-comprar-en-farmacia-online-con-entrega http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-sildara-sildenafil-citrate-mais-barato-on http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/dejavu-sildenafil-citrate-comprar-de-forma-segura-portugal http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-omigra-sildenafil-citrate http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/vitarfil-comprar-sin-receta-en-l-nea-ecuador-sildenafil-citrate http://whazzup-u.com/profiles/blogs/avafil-50-mg-onde-comprar-gen-rico-de-forma-segura-online-brasil http://amusecandy.com/blogs/post/439671 http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/h-for-onde-comprar-gen-rico-sem-receita-on-line-brasil http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-refren-r-pido-brasil http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/buy-alsigra-online-alsigra-online-buying-reviews http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=22303&qa_1=diario-comprar-gen%C3%A9rico-entrega-r%C3%A1pida-rep%C3%BAblica-portuguesa http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/bon-site-achat-circulass-sildenafil-citrate-generique-achat-en http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-firmel-sin-receta-al-mejor http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/assurans-comprar-de-confianza http://jaktlumaczyc.pl/69263/achat-express-viagra-200mg-viagra-en-ligne-pharmacie http://brooklynne.net/profiles/blogs/order-nunite-no-prescription-where-to-buy-nunite-from-in-uk http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/buy-cheap-norgestimate-ethinylestradiol-50-mg-online-norgestimate http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/zyad-60mg-onde-comprar-gen-rico-barato-brasil http://amusecandy.com/blogs/post/434119 http://movsam.ning.com/profiles/blogs/cheap-dinamico-150-mg-buy-online-where-can-i-purchase-sildenafil http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/tolterodine-moins-cher-et-securise-ou-acheter-du-detrol-la-moins http://bobford.ning.com/profiles/blogs/comprar-suvvia-barato-pela-internet http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/buy-tamoxifen-online-where-can-i-purchase-nolvadex-fast-delivery

Otopo21

(Iyivu44, 2019.01.23 02:39)

http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/lexapro-escitalopram-como-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad http://www.facecool.com/profiles/blogs/katora-sildenafil-citrate-120-mg-sans-ordonnance-rapide-katora http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-bromocriptina-2-5mg-con-seguridad http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/74589 http://snopeczek.hekko.pl/227828/farmacia-comprar-generico-afilta-receta-garantia-venezuela http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/comprar-dirtop-sildenafil-citrate-en-internet-puerto-rico http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/comprar-vivala-tadalafil-con-garantia-argentina http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/comprar-suvvia-sildenafil-citrate-150-mg-gen-rico-pre-o-via http://korsika.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-viagra-sildenafil-citrate-sin-receta-fiable http://explicitty.com/blogs/2190/37511/tada-tadalafil-como-posso-comprar-generico-online-brasil http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/danocrine-danazol-comprar-com-desconto http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=179601&qa_1=willmon-130mg-order-online-willmon-safely-canada-prescription http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67912&qa_1=silnafil-25mg-ligne-bon-prix-avec-visa-generique-du-silnafil http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/vigrande-120-mg-comprar-sin-receta-por-internet-rep-blica-de http://wu-world.com/profiles/blogs/buy-viagra-50mg-no-rx-viagra-buy-sildenafil-citrate-generic-50 http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-anaus-120-mg-sin-receta-urgente http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-zyad-40-mg-entrega-em-48-horas-on-line http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-anaprox-500-mg-site-fiable-acheter-naproxen-pas http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/tacrolimus-5-mg-comprar-en-farmacia-online-segura-espa-a http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/86/12085/vitarfil-comprar-sin-receta-al-m http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/comprar-selerup-sildenafil-citrate-100mg-sin-receta-urgente-espa http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/silvigo-pas-cher-en-ligne-2018-sildenafil-citrate-en-france-forum http://ask2learn.com/?qa=7060/donde-para-ordenar-repaglinida-0-5mg-online-colombia http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/betafortan-sildenafil-citrate-comprar-sin-receta-pago-mastercard

Anasa49

(Ubuyi35, 2019.01.23 02:37)

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-ciavor-diario-tadalafil-gen-rico-on-line-ciavor
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-do-ciavor-diario-60-mg-envio
http://brooklynne.net/profiles/blogs/h-for-onde-comprar-sem-receita-na-internet-tadalafil-generico-neo
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-videnfil-sildenafil-citrate-n-o-precisa
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/v-gra-sildenafil-citrate-o-en-commander-sildenafil-citrate-en
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-intigra-sildenafil-citrate-25-mg-pilule-sildenafil
http://bioimagingcore.be/q2a/48238/viagra-puedo-comprar-buen-precio-usa
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/agitafil-60mg-livraison-discrete-bon-marche-tadalafil-10-prix-en
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-commander-viasin-sildenafil-citrate-se-procurer-du
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-omeprazole-buen-precio
http://showmeanswer.com/index.php?qa=38676&qa_1=melatonina-comprar-farmacia-comprar-meloset-herbal-natural
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-dali-10-mg-envio-48h-brasil
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-dali-tadalafil-20mg-barato-rep-blica-portuguesa
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ah-zul-50-mg-gen-rico-de-forma-segura
http://www.facecool.com/profiles/blogs/order-tadagra-10mg-safely-how-to-order-tadalafil-safely
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/viagra-comprar-de-calidad-comprar-sildenafil-citrate-100mg-precio

Wuvem43

(Ogexe10, 2019.01.23 01:30)

http://destinosexotico.com/blogs/post/36620
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/order-sundinafit-150mg-online-where-to-order-sildenafil-citrate
http://brooklynne.net/profiles/blogs/como-comprar-viagra-50mg-com-garantia-pela-internet-brasil
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-losartan-hidroclorotiazida-sin-receta-pago
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/vedafil-sildenafil-citrate-como-puedo-comprar-en-internet-espa-a
http://showmeanswer.com/index.php?qa=37331&qa_1=zeagra-sur-internet-acheter-europe-pharmacie-zeagra
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=189537&qa_1=farmacia-comprar-fluconazol-confianza-espa%C3%B1a-fluconazol
http://answers.codelair.com/21376/o%C3%B9-acheter-tadalafilum-20mg-tadalafil-moins-cher-suisse
http://football.ning.com/profiles/blogs/ejertol-baisse-prix-internet-forum-comment-acheter-sildenafil
http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/57917
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-gen-rico-cianeo-tadalafil-60mg-na-internet
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/buy-discount-mebendazole-100mg-where-to-order-vermox-cheap
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/zilden-120mg-baisse-prix-livraison-discrete-acheter-zilden-sans

Ilodu94

(Iqusa07, 2019.01.22 15:30)

http://football.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-clarinex-sin-receta-con-seguridad-puerto http://gennethub.com/blogs/1355/9336/buy-sildenafila-online-where-to-purchase-sildenafil-citrate-w http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-luvagra-100mg-con-garantia-espa-a-sildenafil http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/generique-exerdya-achat-en-pharmacie-ou-acheter-tadalafil-a-paris http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-yasmin-ethinyl-estradiol-and http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/viagra-comprar-gen-rico-envio-urgente-via-internet-no-brasil http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/cianeo-como-posso-comprar-de-forma-segura-comprar-cianeo-generico http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-desogestrel http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/tadarich-tadalafil-20-mg-comprar-sin-receta-en-l-nea-paraguay https://www.loosemusicent.com/blogs/1134/13499/manegra-50-mg-comprar-barato-nicaragua http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-erix-sin-receta-r-pido-per http://recampus.ning.com/profiles/blogs/pycalis-tadalafil-20-mg-o-acheter-prix-medicament-tadalafil-10mg http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-ciaton-40-mg-con-seguridad http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zydafil-tadalafil-entrega http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-gen-rico-envio-urgente-online http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/tada-tadalafil-como-comprar-gen-rico-mais-barato-brasil http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/buy-sildara-150-mg-on-sale-sildara-sildenafil-citrate-order http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/achat-express-glucotrol-xl-glipizide-5mg-pas-cher-mastercard http://bioimagingcore.be/q2a/48329/purchase-viagra-150-mg-buy-viagra-super-p-force http://webclub.allpix.net.ee/groupware/blogs/post/31699

watch dogs 2 на слабом пк

(Anthonygal, 2019.01.22 15:22)

поставьте дизлайки пожалуйста!
https://www.youtube.com/watch?v=V1YsJxSjA2E - watch dogs 2 на слабом пк

Fobem90

(Uwigi26, 2019.01.22 15:14)

http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/etambutol-800mg-comprar-en-una-farmacia-online-fiable-chile
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/sildrate-buy-buying-sildrate-by-the-pill
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/pycalis-20mg-order-safely-how-to-purchase-tadalafil-safely
http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1115/51566/site-seguro-para-comprar-pentasa
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/omeprazole-commander-o-acheter-prilosec-en-ligne
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/order-sinemet-25mg-online-where-to-purchase-carbidopa-levodopa
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-olanzapina-sin-receta-de
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/zenegra-como-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-m-xico
http://soruanaliz.com/index.php/18601/havante-sildenafil-citrate-comprar-internet-pre%26%23231-havante
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/latanoprost-o-acheter-prix-latanoprost-pharmacie-strasbourg
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-sildenafilum-100mg-online-how-to-buy
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ecriten-sildenafil-citrate-150mg
http://wu-world.com/profiles/blogs/alclimax-sur-le-net-achat-commander-du-alclimax-pas-cher
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-adegra-sin-receta-al-mejor
http://ggwadvice.com//index.php?qa=52610&qa_1=commander-enafilzil-sildenafil-citrate-acheter-enafilzil
http://ggwadvice.com//index.php?qa=53138&qa_1=buy-tadact-20-mg-online-tadact-where-to-buy-from
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/thyroxine-200-mg-o-commander-sans-ordonnance-thyroxine-pour-femme
http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-blupill-150mg-low-price-what-age-do-you-have-to-be-to-buy
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/comprar-zyad-tadalafil-40-mg-gen-rico-sem-prescri-o-pela-internet
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/gelpin-sildenafil-citrate-como-comprar-sin-receta-con-seguridad
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/order-effexor-how-to-purchase-venlafaxine-free-shipping
http://jaktlumaczyc.pl/69833/sildaflow-without-prescription-sildenafil-citrate-safely

generic viagra reviews - 911718931416

(vlaestnvgj, 2019.01.22 14:47)

<a href="http://buyviagrasaleas.com">viagra for sale online</a> viagra online sales http://buyviagrasaleas.com

Xesoq08

(Alilu31, 2019.01.22 13:01)

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/cheap-delepsine-250-mg-order-online-where-to-order-divalproex
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66419&qa_1=nexofil-ligne-moins-acheter-ordonnance-achat-nexofil-andorre
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-indapamida-ahora-estados-unidos
http://ggwadvice.com//index.php?qa=52463&qa_1=silagress-sildenafil-citrate-g%26%23233-n%26%23233-rique-silagress
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/ah-zul-200-mg-comprar-via-internet-brasil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/comprar-vedafil-25mg-sin-receta-con-seguridad-honduras-comprar
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cialis-mas-barato-usa-comprar
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-duloxetina-20-mg-al-mejor-precio
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-lifter-sildenafil-citrate-con-seguridad-chile
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viagra-sildenafil-citrat-2
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/order-mamagra-50mg-online-how-to-buy-mamagra-150-mg-online
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-viagra-sildenafil-citrate-gen-rico-sem
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/orlistat-120-mg-donde-comprar-sin-receta-con-garantia-estado
http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/5037
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/nipatra-donde-comprar-con-garantia-onde-comprar-nipatra-mais
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/comprar-monoket-isosorbide-mononitrate-40-mg-com-desconto-no
http://opencu.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lozol-indapamide-1-5mg-con
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/discount-ildenaf-130-mg-order-online-ildenaf-cheap-in-arizona
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/fluconazol-50mg-comprar-en-farmacia-en-linea-certificada-comprar
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/tesero-buy-cheap-where-can-i-purchase-dimenhydrinate-in-trusted
http://soruanaliz.com/index.php/17301/comprar-tadalafil-gen%C3%A9rico-entrega-rep%C3%BAblica-federativa
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/order-discount-betafortan-100-mg-how-can-i-purchase-sildenafil
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/achat-en-ligne-erec-sildenafil-citrate-25-mg-achat-de-sildenafil
http://www.cavers.club/blogs/post/8095
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/decadron-como-posso-comprar-sem-receita-medica-online
http://bioimagingcore.be/q2a/48963/order-darculin-150mg-low-price-darculin-where-to-purchases
http://foodtube.net/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-chlorpromazine-thorazine-100mg-e-quanto
http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2762/54408/buy-viosex-25mg-low-price-how-c
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/actos-comprar-de-forma-segura
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/furosemida-100-mg-comprar-en-farmacia-online-r-pido-comprar

Wugih17

(Ofeyu03, 2019.01.22 12:54)

http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-meclizina-antivert-25-mg-gen-rico-on-line http://bioimagingcore.be/q2a/50511/comprar-anacin-gen%C3%A9rico-internet-brasil http://whazzup-u.com/profiles/blogs/aerogra-order-online-can-i-order-sildenafil-citrate-free-delivery http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/sex-o-vigor-au-rabais-sur-internet-site-fiable-pharmacie http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-cheap-palpal-50mg-palpal-buy-nz http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-gen-rico-methocarbamol-500-mg-envio-urgente-brasil http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/vigour-como-posso-comprar-urgente-pela-net-rep-blica-federativa http://www.facecool.com/profiles/blogs/sur-quel-site-acheter-du-vigoran-acheter-du-vigoran-forum http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/discount-silagress-100mg-buy-online-where-can-i-purchase http://property.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-en-ligne-viagra-sildenafil-citrate-o-acheter http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/vardenafilum-vardenafil-20-mg-donde-comprar-sin-receta-online http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/order-canova-25mg-online-how-can-i-buy-sildenafil-citrate-in http://bricolocal.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-vasifil-forma-segura-on-line-brasil http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-glimepirida-1-mg-sin http://movsam.ning.com/profiles/blogs/drospirenona-etinilestradiol-3-0-03mg-donde-puedo-comprar-entrega http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/order-enthusia-130mg-cheap-generic-200mg-enthusia http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=22910&qa_1=mefenamic-acid-500mg-online-cheap-mefenamic-acid-mastercard http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/amiloride-order-cheap-generic-amiloride-online-bitcoin-buy http://movsam.ning.com/profiles/blogs/cianeo-tadalafil-comprar-gen-rico-envio-rapido-brasil http://soruanaliz.com/index.php/17964/exgra-sildenafil-citrate-acheter-moins-sildenafil-citrate

Qukam51

(Punep97, 2019.01.21 23:32)

http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/amiodarone-sans-ordonnance-acheter-site-fiable-amiodarone-en
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/exygra-order-cheap-exygra-cheap-wholesale
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=21036&qa_1=commander-clomiphene-clomid-generique
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/tada-tadalafil-como-posso-comprar-melhor-pre-o-rep-blica
http://football.ning.com/profiles/blogs/ezequel-sildenafil-citrate-pas-cher-internet-achat-de-ezequel
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-cipro-1000mg-fiable-m-xico-comprar-ciprofloxacin
http://property.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-do-virineo-25-mg-envio
http://answers.codelair.com/23203/risperdal-risperidone-3mg-comprar-pago-mastercard-usa
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/lamivudina-zidovudina-300-150mg-comprar-en-una-farmacia-online
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ripol-sildenafil-citrate-fiable-usa
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/order-discount-genegra-25mg-online-how-to-order-sildenafil
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/compazine-5mg-comprar-gen-rico-via-internet-brasil
http://answers.codelair.com/22549/buy-extadil-60mg-prescription-how-can-buy-tadalafil-safely
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-o-gen-rico-do-avafil-sildenafil-citrate
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/vizarsin-150mg-en-ligne-bon-prix-acheter-site-fiable-forum-prix
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-pasport-entrega-r-pida
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-desloratadine-5-mg-sur-internet-moins-cher-2018-ou

Cinuw66

(Uhupo84, 2019.01.21 17:56)

http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/levofloxacin-en-ligne-bas-prix-achat-levaquin-vente-en-pharmacie
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/eromax-comprar-sin-receta-con-mastercard
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=22938&qa_1=order-trazodone-100-mg-low-price-good-sites-to-buy-trazodone
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-silnafil-150-mg-low-price-order-silnafil-online-discount
http://property.ning.com/profiles/blogs/carbidopa-levodopa-10-100mg-sans-ordonnance-sur-internet-achat
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/lithobid-lithium-comprar-sin-receta-ahora-honduras-comprar
http://foodtube.net/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-tadalafil-10mg-pre-o-rep-blica
http://www.facecool.com/profiles/blogs/luvox-puedo-comprar-en-internet-rep-blica-oriental-del-uruguay
http://brooklynne.net/profiles/blogs/valvir-donde-comprar-sin-receta-env-o-r-pido-costa-rica-comprar
http://foodtube.net/profiles/blogs/vigro-order-safely-how-to-order-sildenafil-citrate-without-rx
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/prazosina-5mg-onde-comprar-gen-rico-envio-urgente-pela-internet
http://ask2learn.com/?qa=7124/alesse-ligne-rapide-levonorgestrel-ethinyl-estradiol-france
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/order-flutamide-250mg-online-how-to-purchase-eulexin-cheap

Zeket63

(Oxone06, 2019.01.21 13:31)

http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-suvvia-sildenafil-citrate-sem-prescri-o-rep-blica http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lubagra-25-mg-de-calidad-venezuela http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-sildenaxyl-sildenafil http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/silvasta-100-mg-comprar-sin-receta-en-internet-puerto-rico http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/cere-t-sildenafil-citrate-150mg-en-ligne-bon-marche-commander http://recampus.ning.com/profiles/blogs/h-for-tadalafil-10mg-comprar-gen-rico-de-confianza-tadalafil-60mg http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-avixar-sildenafil-citrate-ahora-m-xico http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-hepil-sildenafil-citrate-1 http://amusecandy.com/blogs/post/421112 http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-acheter-mclafil-tadalafil-achat-mclafil-10-en-ligne http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-tada-gen-rico-urgente-brasil http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-probenecide-500-mg-vente-benemid-en-france http://property.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-tadagra-20mg-urgente-m-xico-comprar http://www.prds66.fr/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-erosfil-sildenafil-citrate-sin-receta http://lifestir.net/blogs/post/73579 http://wu-world.com/profiles/blogs/puedo-comprar-sildrate-sildenafil-citrate-130-mg-r-pido-puerto http://bobford.ning.com/profiles/blogs/adegra-sildenafil-citrate-130mg-pas-cher-sur-internet-achat http://bricolocal.com/profiles/blogs/edgon-tadalafil-donde-puedo-comprar-urgente-rep-blica-de-chile-d http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/licosil-120mg-o-en-acheter-pas-cher-acheter-sildenafil-citrate http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/dali-tadalafil-onde-comprar-pela-internet-portugal http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/buy-via-avenir-via-avenir-50-mg-to-buy-you-high http://barbershoppers.org/blogs/post/45292 http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-dutasterida-de-calidad-comprar-avodart-0 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-diario-tadalafil-60mg-envio-48h http://ggwadvice.com//index.php?qa=54349&qa_1=circulass-rapid-acheter-paiement-circulass-rapid-ordonnance http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-mclafil-60mg-bon-marche-acheter-tadalafil-sans https://www.loosemusicent.com/blogs/1168/13315/como-posso-comprar-zenegra-50mg-generico-de-forma-segura-pela-i http://korsika.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-erosfil-130-mg-erosfil-pas-cher-marseille http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/mobic-order-buying-mobic-on-the-internet-safe http://dmoney.ru/36540/comprar-gen%C3%A9rico-sildenafil-citrate-rep%C3%BAblica-federativa

Money for all USA people

(MatthewPally, 2019.01.21 11:12)

Hello. My company loans247-online.
Cash 2019 Fast!

<a href=http://loans247-online.com/2018/12/30/ace-cash-advance-medford-oregon>Ace Cash Advance Medford Oregon</a>
<a href=http://loans247-online.com/2018/12/29/6-month-loans-with-monthly-payment>6 Month Loans With Monthly Payment</a>
<a href=http://loans247-online.com/2018/12/31/1000-loan-without-garantour>1000 Loan Without Garantour</a>
<a href=http://loans247-online.com/2019/01/06/ace-cash-advance-clarksburg-wv-t7ld>Ace Cash Advance Clarksburg Wv</a>
<a href=http://loans247-online.com/2019/01/06/24-hour-auto-loans>24 Hour Auto Loans</a>


Ok! Go top!

Ewiga30

(Qurut30, 2019.01.21 04:42)

http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-libigran-sin-receta-con
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/zoltan-sildenafil-citrate-50mg-generique-commander-2018-ou
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-do-protopic-tacrolimus-1mg
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/forcewel-50-mg-sur-le-net-pas-cher-sans-ordonnance-forcewel-ou
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/udenafil-comprar-online-estados-unidos-comprar-zudena-precio
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cialis-tadalafil-40mg-sin-receta
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-andros-sildenafil-citrate-130mg-bas-prix-sans
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/dejavu-sildenafil-citrate-130mg-como-posso-comprar-de-confianza
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/achat-express-aceon-perindopril-bon-marche-acheter-perindopril
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/buy-risnia-without-prescription-where-can-i-buy-risperidone-no
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/dynamico-como-comprar-sin-receta-buen-precio-per-sildenafil
http://bioimagingcore.be/q2a/49599/comprar-sildenafil-citrate-desconto-rep%C3%BAblica-federativa
http://divinguniverse.com/blogs/post/70159
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-20-mg-como-posso-comprar-urgente-online-pre-os
http://football.ning.com/profiles/blogs/tygra-120-mg-en-ligne-au-rabais-commander-avec-visa-sildenafil
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-urispas-sin-receta-con-visa-argentina
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=168264&qa_1=donde-a-la-orden-tagil-tadalafil-sin-receta-barato-espa%C3%B1a
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/refren-onde-comprar-frete-gr-tis-o-melhor-sildenafil-citrate
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-lozol-indapamide-2-5-mg-generique-sur-le-net-baisse
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/ah-zul-sildenafil-citrate-120-mg-como-posso-comprar-gen-rico-pela
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-suprax-cefixime-sin-receta-r-pido-chile
http://snopeczek.hekko.pl/229343/buy-uptop-120mg-without-prescription-uptop-200mg-buy-2019
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-levothyroxina-0-025mg-sin-receta
http://www.cavers.club/blogs/post/8933
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-didrogesterona-10-mg-gen-rico-on-line-no
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/ciavor-20mg-onde-comprar-gen-rico-entrega-r-pida-internet
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-vasifil-25mg-gen-rico-frete-gr-tis-pela
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/silvigo-sildenafil-citrate-donde-puedo-comprar-por-internet-usa

Kofuv09

(Visis70, 2019.01.21 03:19)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/adagrin-sildenafil-citrate-200mg-livraison-discrete-bon-marche
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-virineo-sildenafil-citrate-25-mg-gen-rico-com
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-havante-sildenafil-citrate-gen-rico-e-quanto-custa-brasil
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/site-pour-commander-du-erectol-sildenafil-citrate-25-mg-acheter
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-oxetol-oxcarbazepine-600mg-sin-receta-env
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-nimodipine-30-mg-cheap-how-to-purchase-nimotop-free
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/manpower-100-mg-o-commander-bon-marche-pharmacie-canada-manpower
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-adcirca-10-mg-how-can-i-purchase-tadalafil-without
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/cheap-afilon-50mg-order-online-buying-cheap-afilon
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/sildehexal-sildenafil-citrate-25mg-puedo-comprar-de-calidad
http://usguide101.com/qa/index.php?qa=1100779&qa_1=comprar-escitan-receita-medica-rep%C3%BAblica-federativa-brasil
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/thyroxine-en-ligne-bas-prix-achat-rapide-ou-acheter-thyroxine-sur
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-viagra-120-mg-on-sale-where-to-order-sildenafil-citrate-cheap

Onuja95

(Odovo60, 2019.01.21 03:09)

http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/order-loratadine-10-mg-low-price-can-u-buy-loratadine-over-the
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/gliburida-5-mg-moins-cher-vente-glibenclamide-en-ligne-luxembourg
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achat-dafilar-tadalafil-bas-prix-tadalafil
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-espironolactona-sin
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/intagra-puedo-comprar-ahora-ecuador-comprar-intagra-en-castellon
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/achat-en-ligne-theo-24-cr-theophylline-bon-marche-securise-site
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/espironolactona-comprar-en-farmacia-online-honduras-venta-de
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/leukeran-2mg-buy-online-how-to-buy-chlorambucil-safely
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/discount-levofloxacin-500-mg-buy-online-where-can-i-purchase
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/vigorex-sildenafil-citrate-sur-le-net-baisse-prix-achat-sans
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-viagra-sildenafil-citrate-25-mg-vente-viagra
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/sildenaxyl-150mg-buy-online-where-to-purchase-sildenafil-citrate
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-selerup-sildenafil-citrate-25mg-sildenafil-citrate
http://football.ning.com/profiles/blogs/low-price-heatex-130-mg-order-online-heatex-where-can-you-buy-it
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-prilo-200mg-urgente-on-line-brasil
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-xpandyl-con-seguridad-paraguay-comprar
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-tetracycline-hydrochloride-acheter-tetracycline
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/starya-baisse-prix-internet-sans-ordonnance-acheter-du-starya-sur
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-l-thyroxine-comment-acheter-le-l-thyroxine
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-tadalafil-10mg-como-posso-comprar-gen-rico-barato
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-levatra-sildenafil-citrate-120-mg-o-acheter-du
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/comprar-adcirca-tadalafil-gen-rico-de-forma-segura-pela-net
http://foodtube.net/profiles/blogs/virineo-onde-comprar-gen-rico-n-o-precisa-receita-m-dica
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/order-tadovas-20mg-online-how-to-purchase-tadalafil-no
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/buy-afilta-60mg-no-rx-where-to-purchase-tadalafil-in-trusted
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-manegra-150-mg-buying-manegra-online-without-a
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-azelastine-sin-receta-ahora
http://showmeanswer.com/index.php?qa=38947&qa_1=norfloxacina-comprar-farmacia-seguridad-comprar-norfloxacina

Vogoh35

(Anewa51, 2019.01.21 01:47)

http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=173273&qa_1=como-comprar-ciavor-diario-entrega-24h-brasil http://korsika.ning.com/profiles/blogs/order-dragul-50mg-where-to-order-sildenafil-citrate-in-trusted http://www.prds66.fr/profiles/blogs/duricef-comprar-envio-24h-online-brasil http://flutes.ning.com/profiles/blogs/roxitromicina-150mg-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-per http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/sollevare-sildenafil-citrate-onde-comprar-gen-rico-forma-segura http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/comprar-trazodona-desyrel-gen-rico-envio-48-horas-na-internet http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-sildara-sildenafil-citrate-mais http://recampus.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-onde-comprar-barato-tadalafil-pre-o-na-ultrafarma http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2778/54793/trihexyphenidyl-comprar-en-farma http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/suvvia-sildenafil-citrate-como-comprar-envio-urgente-na-internet http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/342007 https://www.olliesmusic.com/blog/17346/oР“в„–-acheter-en-ligne-mesalamine-400mg-moins-cher-avec-mastercard-comment-ach/ http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66780&qa_1=achat-express-vigrande-pharmacie-canada-vigrande http://www.allpix.net.ee/blogs/post/17301 http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/cianeo-tadalafil-40mg-en-ligne-baisse-prix-acheter-paiement http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vardenafil-dapoxetina-con-garantia http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/lovbebi-50-mg-sans-ordonnance-achat-sur-le-net-achat-de-lovbebi http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/potenza-25mg-en-ligne-pas-cher-achat-site-fiable-forum-potenza http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/grifulvin-griseofulvin-250-mg-comprar-en-l-nea-nicaragua-comprar http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-pletal-50mg-con-seguridad-espa-a http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/drospirenona-ethinylestradiol-como-puedo-comprar-en-l-nea-comprar http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2763/54101/commander-en-ligne-vigrande-bais http://bobford.ning.com/profiles/blogs/zyad-10mg-comprar-gen-rico-urgente-internet-no-brasil http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/pletal-cilostazol-50mg-comprar-sin-receta-en-farmacia-online-el http://answers.codelair.com/21771/rosytona-sildenafil-livraison-sildenafil-belgique-ordonnance http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-tegopen-sin-receta-mas-barato-bolivia http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/bogra-buy-without-rx-buy-generic-bogra-with-mastercard http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/comprar-blupill-200mg-gen-rico-r-pido-pela-net-no-brasil http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/linezolid-600mg-buy-without-prescription-where-can-i-buy-zyvox-no http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/order-meclizine-hcl-25mg-where-can-i-order-meclizine-in-verified

Acohi81

(Jemet19, 2019.01.21 01:44)

http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-videnfil-150-mg-e-quanto-custa-no-brasil
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/phexin-cephalexin-puedo-comprar-en-internet-cephalexin-500-mg
http://football.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-shafil-sin-receta-de
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/edgon-comprar-sin-receta-ahora-espa-a-generico-online-edgon
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=23123&qa_1=comprar-generico-salbutamol-8mg-receta-urgente-nicaragua
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tadafast-60mg-buen-precio
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/calcitriol-0-25mg-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-espa-a
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/prilo-onde-comprar-gen-rico-de-confianza-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-latanoprost-2-5-mg-env-o-urgente
http://soruanaliz.com/index.php/17493/purchase-generic-ereva-online-order-sildenafil-citrate-needed
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/udenafil-comprar-sin-receta-mas-barato-bolivia
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/sildava-sildenafil-citrate-como-puedo-comprar-en-l-nea-espa-a
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/order-low-price-viagra-200mg-brand-viagra-cheap
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-viasil-r-pido-brasil
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-blupill-sildenafil-citrate-150mg-gen-rico
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-adagrin-sildenafil-citrate
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-50-mg-puedo-comprar-al-mejor-precio
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/amantadina-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/topp-up-moins-cher-topp-up-en-ligne-quebec
http://brooklynne.net/profiles/blogs/se-puede-comprar-cialis-sin-receta-en-l-nea-chile-comprar
http://barbershoppers.org/blogs/post/45079
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/low-price-dutasteride-0-5mg-order-online-where-to-order-avodart
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/tizanidinum-4mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-fiable-honduras
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-d-achat-de-azathioprine-azathioprine-tarifs
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/comprar-prilo-sildenafil-citrate-130mg-gen-rico-entrega-r-pida
https://lepchat.com/blogs/post/25963
http://destinosexotico.com/blogs/post/38608
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/adcirca-como-posso-comprar-forma-segura-online-brasil


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Következő »