Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


50 Éves házzasági jubileum

 

      Ötvenéves házassági évfordulo
A boldog házasság tisztán véletlen dolga. Bármilyen jól ismerték a jövendő házastársak egymás természetét, bármennyire hasonló hajlamaik voltak a házasság előtt, ez cseppet sem mozdítja elő boldogságukat. Később mindig ellentétek fejlődnek ki köztük, s ez elég ok a súrlódáshoz. Legjobb, ha az ember minél kevesebbet tud a másik hibáiról, akivel az életét le kell élnie.
Még a Bibliában is űgy van irva hogy, amikor az Isten megteremtette Évát,igy szolt: 'Szeressétek egymást  és szaporodjatok' De az Ádám egy idő mulva -vissza vezette Évát-mondván: Uram fogadd vissza, nincs békés pillanatom vele,állandoan valamit fecseg és kólönösködik. De egy pár nap mulva megjelent az Urnál: Kérlek Uram add vissza az asszonyt olyan unalmas az életem nélküle!
Hát ez általában igy van. Láttak: a nyugdijas klubban asszonyokat üldögélni? A kocsmákban iszogatni beszélgetni? A folyokon pecalni-nemhiszem. Ez a férfiak menekhelye."csak nelegyenek othol, az asszonyt nehalyák"
De a nota is azt mondja "Se veled sem nélküled, élni nem tudok-"
       -Ennyit bevezetöben! Most térjünk a valora:
Bizony megértük ezt is, habár a legelején nem biztunk nagyon hogy ezt megérjük. Sok minden megtörtént ez idő alatt a világban és a mi házasságunkban is. A leg drámaib a mi kis szeretett Attila fiunknak elvesztése. Miután Bezdánban temettük el, othagytuk Belgrádot és mi is idekültözttünk Bezdánba.
Itt vettünk egy öreg házat-javitgattuk szépitgettük izlésünk szerint, bizony ez eltartott jó pár évig. Most it vagyunk -én és az Erzsi is nyugdijasok. Nem panaszkodunk nála Istennek elég jó egésségesen.Két nyugdijunknak köszönhetöen semmiben sem nélkülözünk, szerényen megéllünk. A kis kertünkben és gyümölcsösünkben is megterem ez áz. Az Erzsi különössen szereti a virágokat és avval van eleget elfoglalva és hát persze a házi munkákkal. Én a házban a ház körül javitgatok, mesterkedek és sohasem unatkozom, olvasok keresztrejtvényezek meg hát kompjuterozok.
Örülünk ha a Karcsi fijam eljön a családjával látogatoba Belgrádbol és a tübbi rokon és ismerös jóbarát. Igy mulnak a napjaink-remiljük még sokáig-ÁMEN.
 
                                                        Csörgics István
Bezdán 2013 Szept. 18
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.